tisdag 26 juli 2022

Vansbro, Eiffeltorn och grusvägar söder om Siljan

Vår oplanerade Sverigesemester fortsätter nu i Dalarna. Natten till idag sov vi vid en vändplats i skogen som visade sig full av mygg. Efter att ha vaknat och snabbt rastat hundarna körde vi in till Vansbro och åt frukost på en parkeringsplats i centrum.

Efter frukost tog vi en vilsam förmiddag och hundpromenerad till vansbrosimningens målområde. Såklart loggade vi någon geocache och tog några turfzoner på vägen. 



Efter Vansbro följde vi älven söderut och försökte hitta en bra utsiktsplats för att se några forsar. Visst fick vi se forsarna, men inte från något ställe där man såg bra eller kunde stanna. Vi fick däremot se både minnesstenar, gamla broar och ett Eiffeltorn i trä. Det var turfzoner som fick oss att hitta dem.





Så småningom började vi bli lunchhungriga och stannade på en badplats vid sjön Gänsen.



Efter att ha badat själv passade Lina på att tvätta kläder och "centrifugera" tvätten. Jag var inte tillräckligt smutsig för att bada denna dag ansåg jag, speciellt inte som det kom en regnskur så vi fick hastigt flytta och äta under tak vid grillplatsen.



Senare på eftermiddagen styrde vi norrut. Vi hade spanat in en geocache och turfzon som låg väldigt off men verkade intressant. Det blev många mil på grusvägar innan vi hittade fram till rätt.


Vi bestämde att övernatta innan vi kom fram. Nu var vi mera förberedda för att jaga bort myggen med lite rykande ved. Det var bara det att här fanns inga mygg men vad gör väl det, en lägereld är alltid en lägereld, såklart att vi skulle elda. Alla grenar var sura efter gårdagens heldagsregn, men med gasolbrännare, batteridriven fläkt och de torraste pinnarna vi kunde hitta så blev det en brasa till slut.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...