torsdag 27 juli 2023

Åka uppåt och åka på tvären

Jag sov dåligt för första gången på resan och hade ont i huvudet. 


Vi kom iväg rätt tidigt utan att stressa sedan åkte vi söderut till Estlands högst punkt, Suur Manamägi. Det finns ett utsiktstorn på toppen, men först var det 60 meter upp från parkeringen. Väl vid tornet åkte vi upp en i taget eftersom hundarna inte kunde följa med upp. Det var väldigt fin utsikt, man såg verkligen åt alla håll. 







Lite komiskt, recensionen av tornet på google maps sågade helt bemötandet och skyltandet, men det var välskyltat och de var hur vänliga som helst när vi var där.

Väl tillbaka till bilen vände vi mot nordväst, vi hade lite saker kvar att göra i det hörnet av Estland.



Lunchen där Lina passade på att bada

Det blev en lång dag i bilen och så småningom insåg vi att vi inte skulle hinna fram till ett av målen innan de stängde. Vi valde istället att leta upp en sovplats för natten och idag stämde inte kartan. Först kom vi på en återvändsgränd utan vändplats, sedan en förbjuden infart innan vi till slut kom rätt väg in till badplatsen och parkeringen vid Kloogranna rand. Vi hade en lite röd bil framför oss alla försöken som vi såg första gången när de nog backat ut från återvändsgränden. De tittade länge efter oss och undrade nog hur vi tänkte lösa det.

Bilen har krånglat idag igen precis som för en vecka sedan i Sverige, check injection. Men denna gången slocknade inte servicelampan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...