söndag 30 juli 2023

Nationalparken Gauija

Det var en mycket bra plats vi höll natt vid, tyst och vi sov gott, en lettisk familj tältade där också.


Men Lina badade inte i morse för ovanlighetens skull. Vi körde mot dagens första turfzon, det var i nationalparken Gauija. Området kallas även Lettlands Schweiz, kuperat med skidåkning.

Det visade sig vara en väldigt vacker plats, med grottor i sandstensberget. Vi promenerade och tittade på grottorna och det gamla klottret, det äldsta daterade som finns kvar från anno 1667.

Plötsligt kom det fram en tjej och frågade om Grisen var en American Hairless Terrier! Javisst är hon det, det visade sig att hon hade en AHT själv. Det är inte många främlingar som får klappa Grisen men här var en som förstod sig på henne. Väldigt sällan vi träffar på någon som känner till rasen. Hon hade en hane som var 6 år gammal, men han var tyvärr inte med så vi fick nöja oss med att se honom på foto.








Vi passade på att logga en geocache också vid nationalparken innan vi körde till Riga. Väl i Riga stannade vi i ett stort shoppingcenter och käkade en god lunch medan vi smidde planer för eftermiddagen.

Ett uppfräschat hus vid shoppingcentrat

Det regnade nämligen rätt ordentligt, men det ska släppa lite senare. Vi såg ut en badplats vid floden och där står vi just nu och väntar på att regnet ska upphöra, sedan tänkte vi cykelturfa Riga och bada efteråt och kanske sova här i natt, det beror på hur det känns.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...