torsdag 3 augusti 2023

Nedrigt nederlag i Neris

Vi vaknade till varmt soldis och äntligen torrt på marken. Jag bytte slang på min cykel och hittade en liten glasskärva som satt sig i däcket.


Vi körde inåt Vilnius, första stoppet blev en turfzon i en skog, passade bra med en hundpromenad. Nästa turfzon var vid sjukhuset, men överallt var parkering med bommar och det har vi insett är lite klurigt när man inte kan språket. Vi parkerade längre bort och gick en lång promenad med hundarna till turfzonen. 







Nästa stopp trodde vi skulle vara en galleria men det visade sig vara ett modernt kontorshotell. Vi fick lunch i oss i alla fall på en hamburgerbar. Ovanligt goda burgare med en rödvinsdressing istället för det klassiska mayobaserade. Klart plus.

Det var 25ºC varmt så vi åkte vidare till en badplats vid floden Neris precis utanför Vilonius centrum. Badade gjorde vi båda två, men det fanns en turfzon ute i vattnet. Jag bestämde mig rätt snabbt för att ge upp, men Lina försökte verkligen en lång stund. Problemet var att det var så strömt hon hade behövt gå i uppströms, simma ut medströms, vända och simma motströms att ta zonen och sedan simma in till land igen. Efter en kvart gav också Lina upp.

När Lina kom upp insåg hon att hennes vattentäta mobilfodral som hon även stoppat bilnyckeln inte var så värst vattentätt. Det var några spännande ögonblick innan vi såg om bilnyckeln funkade även efter andra badet. Grejen är den att jag inte fått lov att ta med min bilnyckel till badet efter min fadäs, så denna gången hade vi bara en med oss, den andra låg i bilen. Men till vår lycka så fungerade den även denna gången och vi kunde fiska upp påsen med ris från soporna som vi precis slängt och stoppa in nyckeln i den igen. Väl tillbaka inne i bilen blev det glass.

Vi behövde tvätta så vi körde först till en centralt belägen campingplats men det var kö redan på infarten så vi kände att det var nog inte rätt. Vi åkte vidare till en som ligger ett par km från gamla stan, en stor parkering med tvätt, wc, dusch i några containrar och en gräsmatta för tält. Inte så fancy, men väldigt funktionellt.


Lagom till vi kom fram började det regna, men fortsatte vara varmt. Lina fyllde en tvättmaskin och vi lastade ut våra cyklar. Vi tänker att här kan vi ha dem ute över natten. Vi höll kväll tidigt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...